Om Andreas

Min baggrund

 

Jeg er født og opvokset i Randers og har studeret historie og statskundskab i Aarhus. Før jeg blev valgt til Folketinget, underviste jeg på Herning Gymnasium. Nu bor jeg i Aarhus sammen med min kone og min datter og søn. Jeg bruger meget tid på mit arbejde og på transport til København. Når jeg ikke arbejder, så bruger jeg det meste af min tid med familien, men dyrker også en del motion, mest løb, for at holde vægten nogenlunde. Jeg er nemlig meget glad for øl og god mad, så det skal af og til løbes væk. I seks år var jeg fodbolddommer. Det var jeg rigtig glad for, fordi det er et fantastisk spil, men også fordi det var udfordrende at styre 22 spillere. Det var sjovt og lærerigt. Jeg bruger stadig en del tid på at se og følge med i fodbold, som stadig er et fantastisk spil.

 

Frihed til forskellighed og økonomisk ansvarlighed

Der var to grunde til, at jeg valgte de Radikale tilbage i 2001. Jeg tror på retten til at være forskellig og kan ikke holde ud, når folk ser ned på andre alene, fordi de er anderledes. Det gælder i mange sammenhænge lige fra akademikere, der ikke skal se ned på jordbærplukkere, til danskere, som ikke skal se ned på muslimer, bare fordi de er muslimer. Her synes jeg, at Radikale Venstre er det eneste parti, der holder fanen højt, når det kommer til frihed til forskellighed. For min skyld må folk gøre, som de vil – bare de ikke lader det gå ud over andre eller på anden måde skader fællesskabet.

Den anden grund var, at Radikale den gang var og er garant for en ansvarlig økonomisk politik. I 2001 var Radikale Venstre de eneste, der ville reformere efterlønnen. Efter murens fald er Danmark i konkurrence med hele Østeuropa og i Asien, Afrika og Sydamerika kommer flere og flere lande på fode og vil have del i verdenshandlen og velstanden. Danmark er blevet et rigt og trygt velfærdssamfund, fordi vi har solgt varer til andre lande og blevet velhavende på den måde. Men vi skal oppe os for at kunne fortsætte. Flere skal have mere uddannelse, flere skal med på vognen i stedet for at blive parkeret på en ydelse, og vi skal turde diskutere, om alle vores omkostninger i velfærdsstaten er nødvendige. Jeg mener godt, at vi kunne arbejde lidt flere år, og derfor var jeg, og er jeg enig med Radikale i reformkursen.

 

CV

Andreas Raaby Steenberg.

Tillidserhverv:
– Næstformand, politisk ordfører og finansordfører for Radikale Venstre; opstillet i Aarhus og Østjylland og bosiddende i Aarhus.

– Valgt til Folketinget for Radikale Venstre i Vestjyllands Storkreds fra 15. september 2011.

– Kandidat for Radikale Venstre i Herning Sydkredsen fra 2011.

– Kandidat for Radikale Venstre i Skivekredsen fra 2010.

– Kandidat for Radikale Venstre i Silkeborgkredsen fra 2007 til 2011.

– Landsformand for Radikal Ungdom 2006-2008

– Medlem af Radikal Ungdoms forretningsudvalg 2005-2006, næstformand 2006,

– Medlem af Radikale Venstres hovedbestyrelse 2006-2011

– Medlem af Radikale Venstres forretningsudvalg 2006-2010

– Medlem af Regionsrådet i Region Midtjylland 2010-2011, medlem af forretningsudvalget

– Medlem af Region Midtjyllands udvalg vedr. klimaudfordringer og sammenhængen mellem somatikken og psykiatrien

 

Uddannelse og erhverv
– Folkeskole, C. la Cours Skole, Randers, fra 1998 til 2000.

– Matematisk student, Paderup Gymnasium, Randers, fra 2000 til 2003.

– Værnepligtig i vedligeholdelseskompagniet, Aalborg, fra 2003 til 2004.

– Cand.scient.pol., Aarhus Universitet, fra 2004 til 2011.

– Gymnasielærer, Herning (orlov fra 2012), fra 2011.

– Fodboldnørd og har været fodbolddommer (serie 4 og nedad) i 6 år.