Politik

Flere studiepladser uden for de fem universitetsbyer.

Uddannelse giver udvikling, job og personlig frihed. For en by. For den enkelte. For samfundet. Jeg er imod den centralisering, der er sket. Over 80 % af alle studiepladser uanset om det er 2-årige eller 5-årige studier ligger i de fem universitetsbyer. Udvikling skal ske i hele landet. Jeg kæmper for at uddannelser skal ligge i hele landet og ikke kun fem steder.

 

 

Stop centraliseringsbesparelser på uddannelse!

Venstre kalder uddannelserne for kornfede. De har derfor besluttet at alle uddannelser høj som lav skal spare 2 % hvert år. Det medfører centraliseringer; HF, erhvervsskoler, handelsskoler og gymnasier vil blive lagt sammen og med siden flyttet til de store byer. Den centraliseringsbølge skal stoppes. Der skal investeres i uddannelse. Særligt lokalt.

 

Nationalpark Skjern Å skal gennemføres nu.

Skjern Å er et unikt stykke natur. Selvfølgelig skal Skjern Å have titel af nationalpark. Alt andet vil være forkert. Nationalparker giver også mulighed for øget naturturisme og det vil være et kærkommet bidrag til turismen i Vestjylland. Jeg kæmper for at Folketinget afsætte de penge, der skal til.

 

Veje til job

Veje er afgørende for at virksomhederne kan skabe job. Jeg kæmper for at penge til vejinvesteringer kommer til Midt- og Vestjylland, for her er der så langt mellem husene at kollektiv trafik ikke giver mening. I de første fem år i Folketinget har jeg kæmpet godt 4 milliarder kroner hjem til Holstebro-motorvejen og godt 300 mio. kr. til Haderup Omfartsvej. Det arbejde vil jeg fortsætte, så hele Danmark kan opnår udvikling.

 

Styrk små- og mellemstore fødevarevirksomheder

Stauning Whisky, Thise Mejeri, Hanegal, Ausumgaard og mange, mange flere. Overalt i Midt- og Vestjylland dukker nye fødevarevirksomheder frem – alt lige fra bryggerier til nye slagteri og mejerier til gårdbutikker. De skaber nye lokale job, mere turisme og lokal stolthed. Ikke mindst får vi forbrugere nye og gode kvalitetsvarer på hylderne. Jeg kæmper for at forbedre rammevilkårene for de små nye virksomheder på fødevareområdet. Især skal fødevarekontrollerne være nemmere og billigere for små fødevarevirksomheder, så de kan få vækst og ikke betale tusinder til statskassen. 

 

Ansvar for flygtninge

Jeg er humanist. Det er blevet et skældsord efterhånden, men jeg står ved det. Danmark skal huse nogle af de svageste i verden, som er på flugt. Vi ser desværre at både regering, højrefløj, men også Socialdemokraterne kæmper om at være hårdest ved flygtninge. Jeg kæmper for en anden retning.

Vi skal lave internationale aftaler i FN og EU som gør at Danmark ikke skal løfte hele opgaven. Men vi skal ikke lave urimelige og diskriminerende love som smykkeloven mod de mennesker, som vi har valgt at huse. Vi sparker ned af og skaber flere problemer på langsigt. De flygtninge skal i uddannelse og job, så de kan forsørge sig selv og bidrage. Det er vores mål i Radikale.

 

Kærlighed kender ingen grænser

Vi rejser, studerer og arbejder på tværs af grænser. Aldrig før har vores verden været så lille. Derfor er det paradoksalt, at regeringen sammen med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har strammet skruen så hårdt, at danskere, der finder kærligheden syd for grænsen, i alt for mange tilfælde tvinges til at pakke kufferten og med en enkeltbillet i hånden passere den danske grænse, hvis kærligheden skulle vise sig at være indehaver af et pas, der ikke er rødbedefarvet. Jeg og Radikale Venstre ønsker at danske statsborgere skal kunne bo i Danmark med deres børn og ægtefælle. Alt andet er urimeligt!

 

 

Min baggrund

Jeg er født og opvokset i Randers, og har studeret historie og statskundskab i Aarhus. Før jeg blev valgt til Folketinget underviste jeg på Herning Gymnasium. Nu bor jeg i Aarhus sammen med min kone og min datter og søn. Jeg bruger meget tid på mit arbejde og på transport til Midt- og Vestjylland og til København. Når jeg ikke arbejder, så bruger jeg det meste af min tid med familien, men dyrker også en del motion, mest løb, for at holde vægten nogenlunde. I seks år var jeg fodbolddommer. Det var jeg rigtig glad for, fordi det er et fantastisk spil, men også fordi det var udfordrende at styre 22 spillere. Det var sjovt og lærerigt. Jeg bruger stadig en del tid på at se og følge med i fodbold, som stadig er et fantastisk spil.

 

Hvorfor radikal? Frihed til forskellighed og økonomisk ansvarlighed

Der var to grunde til, at jeg valgte de radikale tilbage i 2001. Jeg tror på retten til at være forskellig og kan ikke holde ud, når folk ser ned på andre alene, fordi de er anderledes. Det gælder i mange sammenhænge lige fra akademikere, der ikke skal se ned på jordbærplukkere, til danskere, som ikke skal se ned på muslimer, bare fordi de er muslimer. Her synes jeg, at Radikale Venstre er det eneste parti, der holder fanen højt, når det kommer til frihed til forskellighed. For min skyld må folk gøre, som de vil – bare de ikke lader det gå ud over andre eller på anden måde skader fællesskabet.

Richard McClintock, professor i latin fra Hampden-Sydney universitet i Virginia, undersøgte et af de mindst kendte ord "consectetur" fra en del af Lorem Ipsum, og fandt frem til dets oprindelse ved at studere brugen gennem klassisk litteratur. Lorem Ipsum stammer fra afsnittene