Politik

Studiepladser i hele Danmark. 

Uddannelse giver udvikling, job, frihed og muligheder. For en by. For den enkelte. For samfundet. Derfor skal vi have uddannelser i hele landet.  Vi skal gøre op med skævvridningen af Danmark, hvor udvikling er centraliseret omkring de store byer. Jeg kæmper for, at uddannelser skal ligge i hele Danmark, i modsætning til i dag, hvor over 80 % af alle studiepladser ligger i de fem universitetsbyer.

 

 

Invester i vores uddannelser. 

Venstre kalder uddannelserne for kornfede og vil alene uden for København skære hvad der svarer til 5.700 underviserstillinger på alt fra produktionsskoler til universiteter. Jeg vil den modsatte vej. Vi skal investere endnu mere i vores uddannelser. Uddannelse er det råstof, vi skal leve af i fremtiden. Uddannelse er dét, der kan give en fremtid til alle – uanset, hvor og under hvilke kår, man er født. Uddannelse er dét, der ruster os til en fremtid med et arbejdsliv, der kun vil kræve flere kompetencer. Uddannelser er den motor, der rykker Danmark frem i verden.

 

Nu skal Skjern Å være nationalpark!

Skjern Å er et unikt stykke natur, der viser Danmark fra sin smukkeste side. Vi skal investere i at bevare og beskytte den. Det skal vi gøre for vores egen skyld, men vi skal også gøre det for alle dem fra andre egne af landet eller udlandet, der vil opleve den skønne danske natur. Får Skjern Å titel af at være nationalpark, vil den kunne tiltrække tusinder af turister, præcis som vi har set det i Thy nationalpark. Derfor vil jeg kæmpe for, at Nationalpark Skjern Å gennemføres nu.

 

Veje til et sammenhængende Danmark.

Vejinfrastruktur er afgørende for at danske virksomheder kan skabe endnu flere arbejdspladser. Derfor har Jeg har sikret 4 milliarder til Holstebro-motorvejen og 300 mio. kr. til Haderup Omfartsvej. Det vil sikre flere investeringer i det Midt- og Vestjyske erhvervsliv. Og det er et helt afgørende skridt mod at binde Danmark bedre sammen. Jeg vil fortsætte med at kæmpe for vejinvesteringer til de steder i Danmark, hvor bilen er en nødvendighed.

 

Lokale fødevarer skaber lokal udvikling. 

Stauning Whisky, Thise Mejeri, Hanegal, Ausumgaard og mange, mange flere. Overalt i Midt- og Vestjylland dukker nye fødevarevirksomheder frem – alt lige fra bryggerier til nye slagteri og mejerier til gårdbutikker. De skaber nye lokale job, mere turisme og lokal stolthed.  Fødevarekontrollerne være nemmere og billigere for små fødevarevirksomheder. De skal ikke belemres med overflødigt bureaukrati og urimelige afgifter. Jeg kæmper for bedre rammevilkår for små, nye fødevarevirksomheder.

 

Udlændinge i job skal ikke straffes

Velintegrerede udlændinge i arbejde er en ressource. De skal ikke smides ud af Danmark. Mens danske virksomheder skriger på arbejdskraft har Inger Støjberg travlt med at smide dygtige og arbejdsomme udlændinge ud af landet. Det er at skyde sig selv i foden. Over 250.000 udlændinge arbejder i dag i Danmark, og vi kan ikke klare os uden. Faktisk har vi brug for endnu flere. For der mangler hænder på de danske plejehjem, hospitaler, byggepladser og i industrien. Vi skal ikke straffe de udlændinge, der hver dag går på arbejde og bidrager til vores samfund.

 

Kærlighed kender ingen grænser

Vi rejser, studerer og arbejder på tværs af grænser. Men hvis man finder kærligheden i udlandet, risikerer man pludselig at blive fremmet i sit eget land. Som reglerne er i dag, kan man som dansk statsborger miste retten til at bo i Danmark, hvis man i en årrække bor i udlandet med sin ægtefælle. Også selvom man er dansk statsborger. Det er helt urimeligt. Jeg kæmper for, at danske statsborgere skal kunne bo i Danmark med deres børn og ægtefælle.

 

 

Min baggrund

Jeg er født og opvokset i Randers, og har studeret historie og statskundskab i Aarhus. Før jeg blev valgt til Folketinget underviste jeg på Herning Gymnasium. Nu bor jeg i Aarhus sammen med min kone og min datter og søn. Jeg bruger meget tid på mit arbejde og på transport til Midt- og Vestjylland og til København. Når jeg ikke arbejder, så bruger jeg det meste af min tid med familien, men dyrker også en del motion, mest løb, for at holde vægten nogenlunde. I seks år var jeg fodbolddommer. Det var jeg rigtig glad for, fordi det er et fantastisk spil, men også fordi det var udfordrende at styre 22 spillere. Det var sjovt og lærerigt. Jeg bruger stadig en del tid på at se og følge med i fodbold, som stadig er et fantastisk spil.

 

Hvorfor radikal? Frihed til forskellighed og økonomisk ansvarlighed

Der var to grunde til, at jeg valgte de radikale tilbage i 2001. Jeg tror på retten til at være forskellig og kan ikke holde ud, når folk ser ned på andre alene, fordi de er anderledes. Det gælder i mange sammenhænge lige fra akademikere, der ikke skal se ned på jordbærplukkere, til danskere, som ikke skal se ned på muslimer, bare fordi de er muslimer. Her synes jeg, at Radikale Venstre er det eneste parti, der holder fanen højt, når det kommer til frihed til forskellighed. For min skyld må folk gøre, som de vil – bare de ikke lader det gå ud over andre eller på anden måde skader fællesskabet.

Richard McClintock, professor i latin fra Hampden-Sydney universitet i Virginia, undersøgte et af de mindst kendte ord "consectetur" fra en del af Lorem Ipsum, og fandt frem til dets oprindelse ved at studere brugen gennem klassisk litteratur. Lorem Ipsum stammer fra afsnittene